<
>

Servië treedt voor het eerst aan met koningskoppel: Vlahovic én Mitrovic

Pro Shots

Servië treedt voor het eerst aan met het beoogde spitsenduo: Aleksandar Mitrovic en Dusan Vlahovic. Achter hen fungeert Dusan Tadic als nummer 'tien', waardoor Filip Kostic naar de linkerflank verkast. Servië treedt aan in een 3-5-2 opstelling, omdat de Serviërs moeten winnen om de achtste finales te behalen.

Servië staat laatste in Poule G, op twee punten achterstand van Zwitserland, de nummer twee in de poule. Kameroen heeft net als Servië één punt behaald uit de eerste twee wedstrijden en treedt aan tegen Brazilië, dat al is geplaatst. Tot nu toe speelde Vlahovic alleen tegen Brazilië 25 minuten. De spits van Juventus zou last hebben van een blessure, terwijl de Servische media smult van een verhaal over affaires. Nemanja Gudelj zou ook betrokken zijn bij dat verhaal en raakte na de eerste wedstrijd zijn basisplaats kwijt. Ook tegen Zwitserland begint de oud-speler van AZ, NAC Breda en Ajax op de bank.

Opstelling Servië: Milinkovic-Savic; Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic; Kostic, Lukic, Milenkovic-Savic, Zivkovic; Tadic; Vlahovic, Mitrovic.

Bij Zwitserland is er weer een basisplaats voor Xherdan Shaqiri. De Machtige Kuifarend van Gjilan bleef tijdens de tweede wedstrijd tegen Brazilië, dat met 1-0 won, de hele wedstrijd op de bank. Fabian Rieder was zijn vervanger.

Opstelling Zwitserland: Kobel; Rodriguez, Schär, Akanji, Widmer; Freuler, Xhaka, Sow; Vargas, Embolo, Shaqiri.