<
>

Stekelenburg toch niet fit, Ten Hag baalt van blessure Klaassen

Maarten Stekelenburg is toch niet fit genoeg om te spelen tegen Sporting Portugal. Eerder zei trainer Erik ten Hag tijdens een persconferentie in Estádio José Alvalade van Lissabon nog dat hij van de kwetseer hersteld was. Remko Pasveer verdedigt het doel van de Amsterdammers.

Davy Klaassen zal er tegen Sporting ook niet bij zal zijn. De middenvelder is met liesklachten teruggekeerd van het Nederlands elftal, tot grote onvrede van zijn coach Ten Hag.

"Vorig jaar misten we Blind tegen Atalanta na een blessure die hij bij het Nederlands elftal heeft opgelopen", zei de trainer van Ajax. "En we misten Blind en Stekelenburg tegen AS Roma. Ik heb genoten van Klaassen bij Oranje. Hij was in die drie wedstrijden met Memphis Depay de uitblinker voor mij. Dat is heel goed voor het Nederlands voetbal. Maar Klaassen ging met een topconditie naar het EK en speelde daar niet. We moesten hem weer fit krijgen maar drie wedstrijden voor Oranje in korte tijd waren denk ik te veel voor hem. Cody Gakpo vertrok voortijdig bij Oranje maar speelde zaterdag wel met PSV tegen AZ."

Berghuis op tien?
"We moeten er mee dealen", zei Ten Hag. "Daarom hebben we ook een brede selectie samengesteld. Maar ik mis met Klaassen en de geblesseerde Mohammed Kudus en zieke Zakaria Labyad nu drie spelers die als 'tien' kunnen voetballen.

Het heeft er veel van weg dat Steven Berghuis tegen Sporting op de positie van Klaassen start. "We willen een overtalsituatie op het middenveld creëren en met hem kan dat goed", zei Ten Hag die niet wilde zeggen of Nicolás Tagliafico of Daley Blind als linksback begint.

Ten Hag was zaterdag in Zwolle kritisch op Blind, vanwege het vele balverlies dat hij leed. "Dat ben ik niet van hem gewend", zei hij. Tagliafico is dit seizoen nog weinig in actie gekomen voor Ajax, mede door een schorsing van twee duels. "Maar hij kan een hele wedstrijd spelen als ik hem zo zie trainen", zei Ten Hag.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.