<
>

Rampzalige avond Kappelhof en fantastische goal Vela in MLS

Hany Mukhtar (midden) werd de man van de avond, Johan Kappelhof (rechts) de schlemiel Pro Shots

In de Major League Soccer kende Johan Kappelhof geen goede avond. Zijn ploeg Chicago Fire ging met maar liefst 5-1 onderuit tegen Nashville SC.

Kappelhof kende een horrorstart. De dertigjarige verdediger, die in 2016 van FC Groningen naar Chicago verkaste, ging in de tiende minuut grof in de fout. Hany Mukhtar strafte de verkeerde pass van Kappelhof simpel af. Nog geen drie minuten later was het diezelfde Mukhtar die ook de 2-0 op het bord zette.

In de veertiende minuut was de avond van Kappelhof al klaar. De aanvoerder van Chicago haalde de doorgebroken Sapong neer waardoor hij met rood werd weggestuurd. Het werd de wedstrijd van Mukhtar want de middenvelder schoot de vrije trap die werd gegeven heerlijk binnen. Dat betekende een hattrick in zes minuten voor de 26-jarige Duitser. Nashville liep uiteindelijk uit naar een gemakkelijke 5-1 zege.

Vela van schlemiel naar held

In de middenmoot van de Western Conference nam Los Angeles FC het op tegen Real Salt Lake. Bij LAFC een oude bekende, Carlos Vela. Hij werd de man van de avond. De 32-jarige Mexicaan was in de eerste helft al dichtbij een wereldgoal na een poeier op de lat.

Na een uur spelen leek Vela de schlemiel te worden na een gemiste penalty. Dat maakte de Mexicaan volledig goed door twintig minuten de later de wedstrijd te beslissen met een schitterend doelpunt.

Vanavond is er meer MLS te zien op ESPN. Om 20:05 uur neemt Minnesota United het op tegen Seattle Sounders. Die wedstrijd is live te zien op ESPN 4.