<
>

Inter Miami lijkt te gaan stunten met komst Messi

Lionel Messi kiest naar alle waarschijnlijkheid voor Inter Miami als vervolgstap in zijn carrière. De Argentijnse superster heeft een verblijf in Miami boven een lucratief aanbod van Al-Hilal uit Saudi-Arabië of een terugkeer naar Barcelona verkozen.

Al-Hilal zou Messi een jaarsalaris van ruim 300 miljoen euro hebben aangeboden. Maar in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zou Messi een aanbod uit Saudi-Arabië hebben afgeslagen.

Messi nam zondag na twee jaar afscheid van Paris-Saint Germain. De aanvaller, zeven keer verkozen als beste voetballer van de wereld, werd in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona. Het is echter nog maar de vraag of de oude club van Messi de kosten kan betalen. FC Barcelona zit in financieel zwaar weer en kan niet zomaar nieuwe spelers inschrijven.

De keuze van Messi lijkt daarom dus op Inter Miami te vallen. De club waar David Beckham mede-eigenaar is. Messi kan goed verdienen bij de club en hij gaat er naar alle waarschijnlijkheid samenwerken met zijn oud-trainer Gerardo 'Tata' Martino. De oud-trainer van Barcelona en Argentinië zit na het mislukte WK met Mexico zonder werk en zou al gesprekken met de leiding hebben gehad in Miami. De club uit de MLS zit zonder trainer nadat het Phil Neville de laan uitstuurde.

Bij Inter Miami gaat Messi waarschijnlijk samenspelen met doelman Nick Marsman. De doelman kijkt uit naar de komst van de superster. ''Het zou leuk zijn'', aldus Marsman. ''Ik denk dat onze club er alleen nog niet klaar voor is. We hebben een tijdelijk stadion en de mensen kunnen gewoon het veld oplopen. Er zijn geen hekken bijvoorbeeld. Er is geen beveiliging als we van het trainingsveld naar het stadion lopen, maar ik hoop wel dat hij komt."