<
>

Bruijn mag vertrekken bij N.E.C., Branderhorst krijgt nieuwe aanbieding

Pro Shots

De spanning voor spelers met aflopende contracten nadert een climax nu de deadline van 1 april met de dag dichterbij komt. N.E.C. bracht dinsdagmiddag het nieuws naar buiten dat vijf spelers mogen vertrekken bij de club.

Meest verrassende nieuws is dat van Jordy Bruijn. De 26-jarige middenvelder had een optie in zijn contract laten opnemen. Wanneer de club die zou lichten dan zou de creatieveling tot medio 2024 aan de Nijmegenaren verbonden blijven, maar N.E.C. heeft besloten de optie niet te lichten. Bruijn speelde 100 wedstrijden voor de nummer negen van de Eredivisie.

Niet alleen Bruijn zal De Goffert verlaten, ook Mathias De Wolf, Joep van der Sluijs, Terry Lartey Sanniez en Ilias Bronkhorst lopen deze zomer gratis de deur uit. De nieuwe technisch directeur, Carlos Aalbers, heeft Souffian El Karouani, Bart van Rooij en Iván Márquez al eerder een aanbieding gedaan. Als het drietal niet voor 1 april reageert dan kijkt de club verder.

Wie eveneens een nieuwe aanbieding heeft gehad, is Mattijs Branderhorst. De keeper, die aangaf te willen vertrekken bij N.E.C., speelt dit seizoen tweede viool achter Jasper Cillessen.

Eerder was al bekend dat de Nijmegenaren de eenzijdige optie in het contract van Elayis Tavsan hebben gelicht, waardoor de vleugelspeler ook volgend seizoen in het Goffertstadion is te bewonderen. Dirk Proper en Lasse Schöne verlengden eerder al hun contract bij N.E.C.