<
>

United ziet in Gakpo vervanger voor Ronaldo

Pro Shots

Erik ten Hag heeft bij Manchester United aangegeven dat hij zich in de winter graag wil versterken. De trainer is op zoek naar een vervanger voor Cristiano Ronaldo en is bij die zoektocht uitgekomen bij Cody Gakpo. De Nederlander is dit seizoen behoorlijk op dreef bij PSV en speelt bovendien een zeer verdienstelijk WK tot nu toe.

Overigens is Gakpo niet de enige op het lijstje van Ten Hag. Ook AC Milan-smaakmaker Rafael Leão valt in de smaak op Old Trafford. Bronnen melden aan ESPN dat United eigenlijk geen aankopen wilde doen deze winter, maar door het vertrek van Ronaldo gaan The Red Devils toch op zoek. Deze zomer gaf Manchester United al dik €220 miljoen euro uit. Nu Ronaldo de deur uit is, komt er wel ruimte in de salariskosten. De Portugese sterspeler verdiende ruim €15 miljoen euro per jaar.

Ten Hag wil meer opties op de flanken bij United. De nummer vijf van de Premier League heeft nog een hectisch programma voor de boeg na het WK. De ploeg is nog actief in vier verschillende competities. Het moet bijvoorbeeld een extra ronde spelen in de Europa League. Tegenstander in de Europese tussenronde is FC Barcelona.

United was al eerder geïnteresseerd in Gakpo. Afgelopen zomer ging de club ook al achter de 23-jarige Nederlander aan. Toen koos het uiteindelijk voor de Ajacied Antony. Gakpo bleef sindsdien echter altijd op de radar van Ten Hag staan. Ook Leeds United en Southampton zouden interesse hebben in de buitenspeler. PSV wil naar verwachting rond de €50 miljoen euro voor Gakpo. De verwachting is ook echter dat PSV zijn aanvoerder tot de zomer wil behouden. Pas dan is een transfer bespreekbaar.

In dat geval heeft United altijd nog een plan B in de vorm van de Portugees Rafael Leao. De 23-jarige speler van AC Milan had een groot aandeel in de Serie A-titel van vorig seizoen. De buitenspeler maakte toen 14 doelpunten in 42 wedstrijden voor I Rossoneri.