<
>

Verloren zonen Bakkali en Jozefzoon willen schitteren bij RKC

Zakaria Bakkali kwam als een komeet negen jaar geleden in het eerste van PSV terecht. Op 17-jarige leeftijd speelde hij menig defensie zoek en niet veel later debuteerde hij voor het nationale elftal van België. Een grote toekomst lag in het verschiet, maar dat liep heel anders. "Ik had problemen bij PSV omdat ik niet wilde bijtekenen. Het werd moeilijk omdat ik niet meer ging spelen."

Bakkali vertrok naar het buitenland en kwam in actie voor onder anderen Valencia, Deportivo La Coruña, Anderlecht en Beerschot. Het lukte het Belgische talent niet om daar echt door te breken. "Ook in het buitenland was het moeilijk. Ik kende veel blessures en veel wisselingen van trainers. Bij Valencia had ik in twee jaar vijf verschillende trainers en bij Deportivo in één jaar drie of vier."

Inmiddels is de 26-jarige Bakkali volwassen geworden en geland in Waalwijk, bij RKC. "Ik heb de knop om gezet. Ik heb goede en slechte dingen gedaan, maar het is nu tijd voor een nieuwe pagina.” Of we de oude Bakkali weer op de Nederlandse velden gaan zien? “Ik hoop op meer."

Jozefzoon via Europese reis geland in Waalwijk
Net als zijn teamgenoot heeft ook Florian Jozefzoon een reis door Europa gemaakt. De buitenspeler kwam via Ajax, NAC, RKC, PSV, Brentford, Derby County en Rotherham United terecht in de Franse Ligue 2, bij Quevilly-Rouen. "De eerste zes maanden was het daar goed. Toen vertrok de trainer naar een ploeg in de Ligue 1. Hij werd opgevolgd door een trainer die geen Engels sprak, daardoor had ik het lastig en voelde ik me snel alleen. Het is fijn om weer in Nederland te zijn, bij familie en met Nederlandstalige spelers. Het is lekker om terug te zijn."