<
>
2021 Women's International Friendly
  • Jill Roord (5')
  • Lieke Martens (20')
  • Jackie Groenen (27')
  • Lineth Beerensteyn (67')
  • Daniëlle van de Donk (70')

Oranjevrouwen herpakken zich met ruime overwinning tegen Australië

De Oranjevrouwen hebben in een oefenduel ruim gewonnen van Australië. Na een effectief begin beleefde de Europees kampioen een makkelijke avond tegen de nummer zeven van de wereld: 5-0. De overwinning zal vertrouwen geven in de 'Road to Tokyo'. De vrouwen beginnen half juni al aan hun olympische toernooi.

Bondscoach Sarina Wiegman koos in het Goffertstadion voor dezelfde elf namen die vrijdag nog kansloos ten onder gingen tegen Spanje (1-0). Zij presteerden dinsdag in Nijmegen heel anders. De Nederlandse voetbalsters kwamen al na vier minuten op voorsprong dankzij een combinatie van Arsenal-spelers. Topschutter Vivianne Miedema verzuimde eerst om zelf te scoren, maar behield daarna wel het overzicht en legde de bal terug op Jill Roord, die simpel binnen kon tikken.

Na 20 minuten spelen mocht de vice-wereldkampioen weer juichen. Een afstandsschot van Lieke Martens leek houdbaar, maar keepster Mackenzie Arnold verslikte zich in haar stuiterbal. Het was de 49e interlandgoal voor de linksbuiten van FC Barcelona. Binnen een half uur werd de Australische verdediging nogmaals verschalkt. Jackie Groenen scoorde na goed voorbereidend werk van Sherida Spitse en Miedema.

Weinig tegengas

Oranje bleef ook heersen in de tweede helft en kwam na een uur spelen tot de volgende grote kans. Een goede aanval eindigde bij Daniëlle van de Donk, die vergat de bal binnen te schieten. Australië gaf wat tegengas, maar kon keepster Sari van Veenendaal niet in de problemen brengen.

Invalster Lineth Beerensteyn breidde de voorsprong uit. Na een goede pass van Martens schoot ze de bal met een boog over Arnold heen. Ook Daniëlle van de Donk kwam op het scorebord. Na weer geklungel in de Australische defensie kon ze de bal vrij inschieten.

Dylan Holmes kreeg aan de andere kant dé kans op de eretreffer, maar ze werkte de bal wonderbaarlijk genoeg naast het open doel.