<
>

Spanje vergeet met grotere cijfers te winnen van Oranje

ANP Foto

De Nederlandse vrouwen hebben een 1-0-nederlaag geleden in een oefeninterland tegen Spanje. In Marbella toonden de Spaanse vrouwen zich duidelijk de meerdere van Oranje, al wisten ze slechts één keer te scoren, in de eerste helft via Patricia Guijarro.

Olympische spelen

Oranje speelde de oefeninterland in Marbella ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Dinsdag spelen de voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman in Nijmegen tegen Australië.

Veel kansen Spanje

Spanje zette Oranje al vroeg onder druk. Dat leverde kansen op via Alexia Putillas en Jennifer Hermoso. Keepster Sari van Veenendaal bracht enkele keren redding. Op de kopbal van Guijarro in de 31e minuut, na een lange voorzet van Andrea Pereira, was Van Veenendaal echter kansloos, al stond de Spaanse waarschijnlijk net buitenspel. Er was alleen geen videoscheidsrechter.

Ook in de tweede helft was Spanje gevaarlijker dan Oranje. Hermoso kreeg een goede kans, maar opnieuw redde Van Veenendaal. Aitana Bonmati schoot op de lat na een voorzet van Marta Cardona. Een schot van Putellas ging net naast.

Schade beperkt gehouden

Oranje hield de schade beperkt tot één treffer. Bondscoach Wiegman moest ook vaststellen dat haar speelsters werden afgetroefd op het middenveld en nauwelijks een echte kans wisten te creëren. Ook met invallers Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden bleef een schot op het Spaanse doel uit. Van de Sanden kreeg nog een goede kans in de slotfase, maar kopte naast.

Slapeloze nachten

Nederland had het "super moeilijk" met Spanje, zag Wiegman. “Ik ben vooral teleurgesteld over het spel van ons. Ik had gehoopt dat we meer op de mat konden leggen dan we hebben gedaan", aldus de bondscoach. “Ik vind Spanje in het positiespel van de buitencategorie, misschien alleen vergelijkbaar met Japan. Ik ben in alle interlands die we hebben gespeeld niet zo'n goed voetballende ploeg tegengekomen. Vandaag troffen we een tegenstander die beter was dan Nederland. Ik ga daar echter geen slapeloze nachten van hebben, wij gaan door met waar we mee bezig zijn."