<
>
2021 Club Friendly
  • Wouter Burger (2')
  • Christos Tzolis (14' PEN)
  • Georgios Koutsias (52')

Slechte generale Feyenoord tegen PAOK bij debuut Jahanbakhsh

Pro Shots

Feyenoord heeft in de eigen Kuip geen goed resultaat kunnen behalen tegen PAOK Saloniki. De Grieken wonnen duel in Rotterdam, dat door de arbitrage eerder werd beëindigd vanwege naderend onweer, met 1-2.

De middag begon nog uitstekend voor Feyenoord met een vroeg doelpunt van Wouter Burger. Al in de tweede minuut zette hij met enig geluk zijn ploeg van dichtbij op voorsprong. Lang hield de 1-0 niet stand, Christos Tzolis benutte binnen het kwartier een strafschop voor de bezoekers.

Debuut Jahanbakhsh

In de rust wisselde trainer Arne Slot tien van zijn elf basisspelers en mocht Alireza Jahanbakhsh debuteren in het shirt van Feyenoord. De buitenspeler kon het verschil nog niet maken voor de Rotterdammers.

De thuisploeg liep zelfs tegen een nederlaag aan door een goal van de pas 17-jarige invaller Georgios Koutsias. Slecht wegwerken van doelman Ofir Marciano leverde de jongeling een niet te missen kans op: 1-2.

De nederlaag betekent een slechte generale repetitie voor het belangrijke Europese duel van aanstaande donderdag met FC Drita. Die wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League moet - na de 0-0 in Kosovo - gewonnen worden om uitzicht te houden op kwalificatie van dat toernooi.

De winnaar van het tweeluik speelt in de derde voorronde tegen het Zwitserse FC Luzern.

Trauner

Leroy Fer ontbrak bij Feyenoord. De aanvoerder kreeg rust van Slot. Verdediger Gernot Trauner bekeek het duel eveneens vanaf de tribune. De transfer van de Oostenrijkse verdediger van LASK Linz is zo goed als rond.