<
>

NFL: Bizar debuut, derby in New York en Chiefs krijgen pak slaag

De NFL stond deze week niet stil. In New York stond er een ware derby op het programma, Will Levis maakte indruk bij zijn debuut, de 49ers stellen teleur en Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs krijgt een pak slaag. En waarom drinken Tennessee Titans fans koffie met mayonaise? ESPN praat je bij.

Levis gooit hoge ogen bij debuut

Ryan Tanehill kon dit weekend niet in actie komen voor Tennessee Titans, de quarterback was geblesseerd. Een gouden kans voor Will Levis, de 24-jarige quarterback die een aantal maanden geleden nog unpicked was bij de NFL draft. In eigen huis tegen de Atlanta Falcons mocht Levis zijn debuut in de NFL maken.

En dat ging aardig. De debutant bezorgde de Titans maar liefst vier touchdowns. Het is sinds 2015 niet meer gebeurd dat een NFL-debutant goed was voor vier touchdowns. De vorige keer was het ook een debutant van de Titans, Marcus Mariota. DeAndre Hopkins ving drie van Levis' touchdownpasses. De Titans wonnen met 28-23 van de Falcons.

Will Levis staat bekend om zijn vreemde eetgewoontes. Zo eet de quarterback bananen mét schil en drinkt hij zijn koffie met mayonaise. Ter ere van zijn sterke debuut, drinken supporters van de Titans hun koffie nu dus met mayonaise. Ieder zijn ding...

Derby Day in New York

In New York was het gekkenhuis dit weekend. New York Giants had New York Jets op bezoek. Een klein uurtje rijden voor de Jets. Het was niet de mooiste wedstrijd van het weekend. Beide ploegen maakten meerdere fouten en kwamen moeilijk tot scoren. In het vierde kwart stond het pas 10-10. Greg Zuerlein maakte een field goal vanaf 35 yards, met slechts 1 seconde op de klok, om op die gelijke stand te komen en schoot zo de wedstrijd naar overtime. In de extra tijd wonnen de Jets uit bij de Giants, wederom dankzij een field goal.

Chiefs gaan hard onderuit

Kansas City Chiefs reisde dit weekend af naar Denver voor een duel met de Broncos. De Broncos waren lang een angstgegner voor de Super Bowl-winnaars, tot Patrick Mahomes in 2017 de Chiefs de overwinning bezorgde in Denver. Sindsdien leek de vloek voorbij. Tot dit weekend. De Chiefs verloren flink van Denver Broncos: 24-9. De Broncos domineerden op elk vlak tegen de Chiefs. Broncos-quarterback Russell Wilson droeg zijn steentje bij door maar liefst drie touchdowns, bovendien wist hij zelfs de bal van Mahomes af te snoepen. Dat gebeurt niet vaak. Mahomes zelf deelde trouwens mee een beetje ziek te zijn, zijn kinderen hadden hem aangestoken.

Kirk Cousins geblesseerd

Minnesota Vikings lijkt met een enorm probleem te zitten. Bronnen melden aan ESPN dat de sterspeler van de Vikings een ernstige achillespeesblessure heeft opgelopen in een duel met Green Bay Packers dit weekend. Eerder viel ook linebacker Marcus Davenport al uit, hij lijkt nog drie wedstrijden te moeten missen.