<
>

Zegereeks Sixers ten einde door Brooklyn Nets

Pro Shots

Brooklyn Nets heeft in de NBA een einde gemaakt aan de zegereeks van Philadelphia 76ers. Na vijf overwinningen op rij gingen de 'Sixers' in New York met 122-109 onderuit. Met zeven zeges tegenover twee nederlagen is Philadelphia wel nog steeds de best presterende ploeg in de eerste weken van het seizoen.

Caris LeVert was met 22 punten en tien assists de meest scorende speler bij de Nets. De Sixers moesten het in Brooklyn doen zonder Seth Curry. De broer van vedette Stephen Curry van Golden State Warriors kon vanwege een enkelblessure niet meedoen. Volgens Amerikaanse media zat de Amerikaan aanvankelijk wel op de bank, maar verliet hij na het eerste kwart de hal. Curry zou te horen hebben gekregen dat hij positief is getest op het coronavirus. De rest van de selectie moest na de wedstrijd in New York blijven voor contactonderzoek en een extra testronde.

Kampioen Los Angeles Lakers incasseerde tegen San Antonio Spurs de derde nederlaag van het seizoen: 118-109. LaMarcus Aldridge was met 28 punten de beste schutter bij de Spurs. Bij de Lakers kwam LeBron James tot 27 punten en hij gaf ook 12 assists. Dallas Mavericks won met 124-117 van Denver Nuggets. De Oost-Europeanen Luka Doncic (Mavericks) en Nikola Jokic (Nuggets) maakten beiden 38 punten.