<
>

Braves van Albies aan de leiding na winst in Game 3

Ongeacht de einduitslag van de World Series zijn de Atlanta Braves bezig aan een bijzonder seizoen. In de motregen in thuishaven Truist Park won de ploeg van de Nederlander Ozzie Albies met 2-0 van Houston Astros in Game 3 van de World Series. Pitcher Ian Anderson was de grote man aan de kant van de Braves. Hij gooide vijf no-hit innings met drie vrije lopen en vier strikeouts.

Dat de 23-jarige werper mocht starten, was een tactische zet. Atlanta gokte erop dat Anderson stand zou houden en hij kwam daarbij goed voor de dag. Steunend op A.J. Minter, Luke Jackson, Tyler Matzek en Will Smith sloot de pitcher van de Braves af met twee honkslagen in de zesde inning, maar op het scorebord kwam de ploeg uit Texas niet. "Hier droom je van", zei Anderson, de eerste 'rookie' in de World Series sinds 1912 die de slagmannen van de tegenstander vijf innings lang volledig in bedwang hield.

In een avond met weinig aanvallende hoogtepunten sloeg Travis d'Arnaud hoge ogen met een tweehonkslag en een homerun, die het tweede punt van de avond opleverde en hielp de 2-0 overwinning te scoren. Atlanta zag postseason-held Eddie Rosario het eerste punt van de wedstrijd maken op een tweehonkslag van Austin Riley.