<
>

Red Sox verslaan de Rays en zijn door

In de MLB hebben de Boston Red Sox de Tampa Bay Rays met 6-5 verslagen. Door de overwinning beslissen de Red Sox de series en zijn ze door naar de American League Championship Series, de voorlaatste ronde van het 'postseason' van de Major League Baseball.

Fantastische derde inning

De Red Sox schoten in de derde inning uit de starktblokken in het eigen Fenway Park. Maar liefst vijf spelers liepen binnen, waardoor de ploeg uit Boston op een ruime voorsprong kwam. Even leek het er op alsof de Red Sox een makkelijke avond gingen krijgen, maar Tampa bleef in de innings erna scoren. Hierdoor kwam de ploeg uit Florida knap terug in de wedstrijd. In de achtste inning kwam het zelfs op gelijke hoogte en was de spanning weer helemaal terug.

In de negende inning konnen de Red Sox de wedstrijd beslissen en dat deden ze dan ook. Kiké Hernandez besliste het duel uiteindelijk. Hernandez, die begin dit jaar nog te licht werd bevonden door de Los Angeles Dodgers en dit seizoen een cruciale rol speelt bij de Red Sox, sloeg de bal ver het veld in zodat Danny Santana het winnende punt kon binnenlopen.

Kenley Jansen verliest met de Dodgers van de Giants

De LA Dodgers hadden Kiké Hernandez goed kunnen gebruiken, want het verloor zelf van de San Francisco Giants. In Los Angeles zorgde Evan Longoria met een heerlijke homerun voor het winnende punt. Door de overwinning staan de Giants op twee overwinningen. De ploeg uit San Francisco heeft nog maar één overwinning nodig om de kampioen van vorig jaar uit te schakelen. De Dodgers moeten darom snel wat terugdoen. In de nacht van woensdag op donderdag krijgt de ploeg van Nederlander Kenley Jansen, die geen hits tegenkreeg en met drie strikeouts goed gooide, een herkansing.

Hoogtepunt van de wedstrijd was een magistrale vangbal van Brandon Crawford in de zevende inning. De shortstop van de Giants sprong met een gestrekte arm omhoog en plukte de bal op een bijna onmogelijke manier uit de lucht.