<
>

Sport ligt stil in Minnesota na dood Wright

De wedstrijd tussen de Twins en Red Sox werd maandag uitgesteld Pro Shots

Op maandag was er even geen professionele sport in de Amerikaanse staat Minnesota. Teams uit de MLB, NBA en NHL besloten hun wedstrijd uit te stellen. Dit vanwege de dood van Daunte Wright, die door een politieagent werd doodgeschoten. Dit gebeurde afgelopen zondag in Brooklyn Center, een voorstad van Minneapolis.

Het is een déjà vu voor de inwoners van de staat. Vorig jaar overleed George Floyd na zijn arrestatie, waarna de sportwereld ook in opstand kwam. Dat proces is nog in volle gang in Minneapolis.

Na het incident van zondag was het eerst Minnesota Twins dat besloot de wedstrijd tegen de Red Sox uit te stellen. "Onze gemeenschap heeft veel meegemaakt. Er is nu ook een proces in volle gang vlak bij het stadion. Honkbal is op dit moment niet belangrijk. Uit respect voor de familie van Wright hebben we dit besluit genomen", zei Twins-president Dave St. Peter. Daarna volgden de Minnesota Timberwolves en Minnesota Wild die hun wedstrijd ook hebben uitgesteld.

Niet alleen teams uit Minnesota maakten een statement. Zo besloot Aaron Hicks (New York Yankees) om maandag niet in actie te komen tegen de Blue Jays. Hicks speelde drie seizoenen in Minnesota.