<
>

Judge evenaart stokoud homerun-record

Het is zover, Aaron Judge heeft het homerun-record geëvenaard. De man van New York Yankees sloeg zijn 61ste, historische homerun. Judge heeft nu het stokoude record van Roger Maris, die 61 jaar geleden ook 61 homeruns sloeg in 1 seizoen, geëvenaard. Even leek het er op alsof Judge onder de druk zou bezwijken. Hij had al zeven duels op rij geen homerun geslagen.

In de wedstrijd tegen Toronto Blue Jays stond Judge in de zevende inning met de knuppel in zijn handen. Met een 3-3 stand en een honk bezet slaat de 30-jarige Judge de bal naar het linksveld. Zoals zestig keer eerder dit seizoen verdween de bal vervolgens heel ver over de hekken: homerun. Twee mannen konden de bal, die waarschijnlijk erg veel geld waard is, net niet vangen. Uiteindelijk ging de recordbal naar mama Judge, die er vervolgens als een echte trotse moeder mee op de foto ging.

Na de evenaring van het record, kregen de Yankees vleugels en wonnen ze de wedstrijd uiteindelijk met 8-3 van de Blue Jays. De Yankees waren al kampioen geworden van de American League en bevestigen met een nieuwe zege hun dominantie in die League.

De 2 meter lange Judge heeft overigens nog tijd om het record ook daadwerkelijk te verbreken. De Yankees spelen nog zeven wedstrijden in het reguliere seizoen. Als Judge een homerun slaat tegen Baltimore Orioles of Texas Rangers, hoeft hij het record niet meer te delen.

Judge is met de evenaring van het record in de American League nog wel verwijderd van het recordaantal homeruns in één seizoen in de Amerikaanse honkballeague MLB. Dat is sinds 2001 in handen van Barry Bonds met 73 homeruns.