<
>

LA Dodgers alsnog als eerste naar MLB-playoffs

De Los Angeles Dodgers hebben voor de tiende keer achter elkaar de play-offs van de Major League Baseball bereikt. Zij zijn daarmee de eerste die zich kwalificeren voor het toetje van het MLB-seizoen. De 97e overwinning van het seizoen tegen de Arizona Diamondbacks was daarvoor voldoende.

De doorbraak in de wedstrijd kwam in de zevende inning. Met alle honken vol offerde Trayce Thompson zichzelf op door de bal hoog en ver weg te slaan, zijn bal werd gevangen, maar de derde honkloper kon scoren. Het puntloze gelijkspel was doorbroken. Pitcher Kevin Ginkel gaf daarna een tweehonkslag weg aan Cody Bellinger, waarna Justin Turner en Chris Taylor de 3-0 voorsprong op het scoreboard brachten. In de negende inning, met de eerste twee honken bezet kwam daar de genadeklap voor de Diamondbacks. Mookie Betts tekende voor zijn 34e homerun van het seizoen, waardoor er drie Dodgers het thuishonk bereikten en zorgden voor de 6-0 eindstand.

Saillaint was dat de Dodgers een wedstrijd eerder al dachten een play-offplaats gegrepen te hebben. Het team toaste op de play-offs na de overwinning op de Padres en deelden petten uit met het postseason-logo erop. Echter kwamen ze er bij de MLB achter dat het geen rekening hield met een (bijna on)mogelijk scenario waarin Milwaukee de NL Central zou winnen, terwijl St. Louis de wildcard tiebreak van de Los Angeles zou winnen op basis van onderlinge resultaten dit seizoen. Door de 97e overwinning van het seizoen kon dat scenario echter de prullenbak in en kon er nogmaals feest gevierd worden.