<
>

Albies en Schoop trefzeker in de MLB

In de Major League Baseball (MLB) heeft Atlanta Braves van Philadelphia Phillies gewonnen. Mede dankzij Nederlander Ozzie Albies werden de Phillies met 8-4 verslagen. In de tweede inning sloeg Albies de bal rechts het veld in, waarna zijn teamgenoten Adam Duvall en Orlando Arcia konden binnenlopen. Albies kwam tot het tweede honk en dankzij een rake slag van Dansby Swanson liep hij zelf ook een punt binnen in dezelfde inning: 1-4. De voorsprong liep nog uit en kon niet meer worden overbrugd. Regerend kampioen Atlanta staat in de middenmoot van de National League en moet een gaatje dichten richting de top van de ranglijst. Team- en landgenoot van Albies, Kenley Jansen, speelt de afgelopen week helaas weer minder vaak. Bij de Phillies ontbreekt Nederlander Didi Gregorius nog altijd met een blessure.

Ook Jonathan Schoop was trefzeker voor zijn ploeg Detroit Tigers. Hij scoorde net als zijn teamgenoot Jeimer Candelario, die een home run sloeg, in de tiende inning tegen Minnesota Twins. Tot die tijd stond er nog een gelijke stand op het scorebord, maar de punten leverden een 4-2 overwinning op. De Tigers staan nog wel een na laatste in de American League.Schoop komt tot vier punten in zijn laatste vier wedstrijden en lijkt zijn vorm steeds meer te vinden dit seizoen.

Bij de overige Nederlanders is ook Xander Bogaerts steeds beter aan het presteren. Hoewel hij donderdagnacht niet wist te scoren, laat de Arubaanse-Nederlander zich de afgelopen wedstrijden wel steeds meer zien. Ook met de terugkeer van Andrelton Simmons bij Chicago Cubs na een lange blessure kunnen we ons weer verheugen op extra Nederlandse inbreng in de MLB. Daarvoor moet Simmons wel eerst zijn vorm nog terugvinden. Dat geldt overigens ook voor Jurickson Profar, die bij San Diego Padres een vliegende start maakte, maar de laatste weken een beetje in de vergetelheid is geraakt.