<
>

MLB: Schoop, Simmons en Bogaerts trefzeker

Jonathan Schoop heeft met een homerun Detroit Tigers aan een overwinning tegen Tampa Bay Rays geholpen. De slag van de Nederlander leverde een voorsprong van twee punten op, waarna Brett Phillips de Rays weer op gelijke hoogte bracht. In de negende inning sloegen de Tigers toch nog het winnende punt binnen: 3-2. Detroit staat ondanks de overwinning nog steeds laatste in de American League met 13 overwinning en 23 verliespartijen dit seizoen.

Chicago Cubs heeft voor het eerst dit seizoen een derde zege op rij geboekt. Aan de hand van Willson Contreras werd Pittsburgh Pirates met 0-9 verslagen. Andrelton Simmons stond voor het eerst in de basisopstelling van de Cubs nadat hij sinds de voorjaarstraining met een rechterschouderontsteking was uitgeschakeld. De Nederlander was gelijk trefzeker. De Cubs staan twee na laatste in de National League, maar kruipen steeds meer richting concurrent Pittsburgh.

Xander Bogaerts heeft Boston Red Sox met een homerun een overwinning bezorgd in de Major League. De 29-jarige Arubaan sloeg in de thuiswedstrijd tegen Houston Astros de bal in de achtste inning over de hekken van Fenway Park. Ook zijn ploeggenoot op het tweede honk kon binnenlopen, waardoor de Red Sox uitliepen naar een voorsprong van 6-3. Bogaerts sloeg zijn derde homerun van dit jaar. De negenvoudig winnaar van de World Series beleeft een moeizaam seizoen met 21 verliespartijen in 35 wedstrijden.