<
>
2020-21 Eredivisie, Europa Conference Playoffs - Final
  • Luis Sinisterra (25')
  • Bryan Linssen (90')

Emotionele Advocaat bezorgt Feyenoord Europees voetbal in afscheidsduel

Pro Shots

Dick Advocaat heeft in stijl afscheid genomen als trainer van Feyenoord, door FC Utrecht met 2-0 te verslaan in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het levert de Rotterdammers een ticket op voor de tweede voorronde van de nieuwe Conference League.

Fraaie openingstreffer
Feyenoord was in de eerste helft heer en meester. De 6.500 supporters in De Kuip zagen na 25 minuten een heerlijke openingstreffer van Luis Sinisterra: 1-0. De Colombiaan speelde de Utrecht-defensie zoek met een fraaie actie en schoot vervolgens verwoestend raak. Verder gaf Feyenoord in de eerste helft amper wat weg.

Na rust waren er wel degelijk grote kansen voor FC Utrecht. Eerst had Gyrano Kerk de 1-1 voor het intikken, maar Justin Bijlow gooide zich er voor. En even later schoot Adrián Dalmau vlak voorlangs.

De 1-0 van Feyenoord hield echter stand. Sterker nog, Bryan Linssen gooide de wedstrijd vlak voor tijd definitief in het slot. De Rotterdammers gaan Europa in en weten op 16 juni wie de tegenstander wordt in de tweede voorronde van de Conference League.

Opvallende rol arbitrage
FC Utrecht zal zich ongetwijfeld flink benadeeld voelen door de arbitrage in De Kuip. Feyenoord haalde de rust met elf man, maar dat had ook zomaar anders gekund. Leroy Fer speelde met vuur na een harde tackle op FC Utrecht-speler Sander van de Streek. De middenvelder van Feyenoord werd door scheidsrechter Dennis Higler 'slechts' met geel bestraft en ook VAR Martin van den Kerkhof greep niet in.

In de slotfase had Utrecht een penalty kunnen krijgen. Tyrell Malacia maaide het been van Dalmau weg. Maar ook deze keer besloot zowel Higler als de VAR niet in te grijpen.

Afscheid Advocaat
Trainer Dick Advocaat zat voor het laatst bij Feyenoord op de bank. De 73-jarige Hagenaar maakt plaats voor Arne Slot. Advocaat heeft de afgelopen weken vaak gezegd dat hij geen andere club meer gaat trainen.

De wedstrijd stond eerst op zaterdagavond gepland, maar werd vanwege het Songfestival verplaatst naar zondagmiddag. Utrecht ging nog naar de rechter, maar ving bot.