<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Lucas Alario (26')
  • Patrik Schick (72')
  • Klaas-Jan Huntelaar (81')

Doelpunt Huntelaar helpt Schalke niet verder

Klaas-Jan Huntelaar Pro Shots

Het eerste doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar sinds zijn terugkeer bij Schalke 04 in de Bundesliga heeft de club niet veel verder geholpen. Leverkusen won op eigen veld met 2-1 van de degradatiekandidaat, waar Huntelaar eindelijk voldoende hersteld was van een blessure om in de basis te staan.

Vooralsnog komt Schalke 04 13 punten tekort voor een plaats die door een duel om promotie/degradatie nog enig uitzicht op handhaving biedt.

Na bijna een half uur zette de Argentijn Lucas Alario Leverkusen op voorsprong. In de 59e minuut dacht Huntelaar even dat hij de gelijkmaker had ingetikt, maar het doelpunt werd wegens buitenspel in een eerdere fase van de aanval afgekeurd. Kort later scoorde de Tsjech Patrik Schick voor de thuisclub.

In de 81e minuut maakte Huntelaar het weer spannend. De oud-Ajacied nam de bal op de borst aan na een voorzet van Can Bozdogan, om vervolgens met links raak te schieten, 2-1. Maar daar bleef het bij. Hannes Wolf, de opvolger van Peter Bosz begint met een overwinning.

Record

Huntelaar verruilde in januari Ajax voor Schalke. Door blessures was de oud-international nog niet verder gekomen dan twee invalbeurten. Huntelaar is nu met zijn 37 jaar en 234 dagen de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga voor Schalke. Keeper Oliver Reck was de oude record-houder.

Jeremie Frimpong viel in de slotfase in bij Leverkusen.