<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Renato Steffen (29', 47')
  • Maximilian Arnold (54')

Weghorst in rol als aangever belangrijk bij winnend Wolfsburg

Pro Shots

Wout Weghorst was weer belangrijk voor VfL Wolfsburg. De 28-jarige spits gaf een assist en zag dat een van zijn schoten tegen Arminia Bielefeld via een rebound alsnog werd ingeschoten. De spits was bij drie goals betrokken in de 0-3 zege op Bielefeld.

Wolfsburg is door de zege op Bielefeld acht competitiewedstrijden ongeslagen en staat op een mooie derde plek in de Bundesliga. Weghorst was ook bij de eerste treffer van Renato Steffen betrokken. De spits nam de bal aan op de borst en verlegde vervolgens het spel, waarna de Zwitser van dichtbij de score na een klein half uur opende.

Assist Weghorst

Twee minuten na rust kwam Weghorst geheel vrij bij een vrije trap van de uitploeg. De spits schoot hard op het doel van Stefan Ortega. De Duitse keeper van Bielefeld kon zijn schot slechts keren, waarna Steffen zijn tweede van de avond maakte.

Zeven minuten later speelde Maximilian Arnold de Nederlandse spits in. Weghorst kaatste de bal terug, waarna de 1-voudig Duits international de bal hard in de bovenhoek schoot: 0-3. Na 82 minuten werd de spits naar de kant gehaald.

Michel Vlap stond in de basis bij de thuisploeg en werd na een uur gewisseld, evenals PSV-huurling Ritsu Doan. Mike van der Hoorn zat 90 minuten op de bank bij de nummer zestien van de Bundesliga.