<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Matthew Hoppe (57')
  • Rafael Czichos (31')
  • Jan Thielmann (90'+3')

Schalke zonder Huntelaar onderuit in degradatiekraker

Pro Shots

Schalke 04 is in de Bundesliga verder in de problemen gekomen. Het elftal van coach Christian Gross ging woensdag in eigen stadion onderuit tegen mededegradatiekandidaat 1. FC Köln: 1-2. Klaas Jan Huntelaar deed vanwege een kuitblessure nog niet mee bij Schalke.

Köln nam na een half uur spelen de leiding via Rafael Czichos. De gelijkmaker kwam in de 57e minuut op naam van Matthew Hoppe. Köln won door een treffer in blessuretijd van Jan Thielmann, die pas enkele minuten op het veld stond.

Degradatienood
Schalke heeft na zeventien wedstrijden, halverwege de competitie, 7 punten en is daarmee laatste. 1. FSV Mainz heeft ook 7 punten. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks. Het gat naar nummer 16 Arminia Bielefeld is al 7 punten. Köln klom door de late zege naar de vijftiende plek en heeft nu 8 punten meer dan Mainz en Schalke.

Huntelaar hoopt aanstaande zondag wel bij de selectie van Schalke te zitten voor het thuisduel met Bayern München. De 37-jarige aanvaller speelde in mei 2017 voor het laatst voor Die Königsblauen.

FC Schalke 04 - FC Bayern München zie je zondag om 15.30 uur LIVE op ESPN 4 en Watch