<
>
2020-21 German Bundesliga
  • André Silva (28')
  • Luka Jovic (72', 90'+1')
  • Matthew Hoppe (29')

Schalke verliest van Frankfurt en rekent op komst Huntelaar

eintracht frankfurt - schalke 04 Pro Shots

Schalke 04 heeft de eerste overwinning in de Bundesliga van vorig week geen vervolg kunnen geven. Bij Eintracht Frankfurt verloor de ploeg uit Gelsenkirchen voor de elfde keer dit seizoen. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

De ploeg uit Gelsenkirchen staat onderaan in de Bundesliga met 7 punten, FSV Mainz kwam door het gelijkspel tegen Borussia Dortmund van zaterdag ook op 7 punten en heeft een beter doelsaldo.

Schalke had een week eerder met 4-0 gewonnen van Hoffenheim en had zo een negatief record van 31 wedstrijden op rij zonder zege ternauwernood voorkomen. De jonge spits Matthew Hoppe was toen met drie treffers de grote man. Hoppe was een week later opnieuw trefzeker. Een minuut na de openingstreffer van André Silva maakt de Amerikaan gelijk.

Frankfurt trok de wedstrijd alsnog naar zich toe. Luka Jovic zette zijn ploeg in de 72e minuut op 2-1 en bepaalde in blessuretijd op aangeven van landgenoot Filip Kostic de eindstand met zijn tweede treffer. Frankfurt verkocht Jovic in 2019 aan Real Madrid, maar huurde de Servische spits deze week voor de rest van het seizoen als vervanger van de vertrokken Bas Dost.

Schalke rekent op de komst van Huntelaar

"Natuurlijk is hij nu een optie voor ons", zei trainer Christian Gross na de wedstrijd."Concreet heb ik niets te melden. Maar hij wil graag, het gaat nog om details."

Huntelaar zag Ajax zondag vanaf een verder lege tribune in de Johan Cruijff ArenA winnen van Feyenoord (1-0). Hij heeft donderdag tijdens zijn succesvolle invalbeurt tegen FC Twente een kuitblessure opgelopen. Huntelaar scoorde in de 90e en 91e minuut in Enschede (1-3). Het lijkt er steeds meer op dat het zijn laatste treffers voor Ajax zijn.

Ajax-trainer Erik ten Hag weet bij welke club Huntelaar zijn loopbaan komende zomer wil beëindigen. "Zoals je weet praat ik nog wel eens met hem", zei hij na de zege op Feyenoord. "Maar als we nieuws hebben, dan brengen we dat naar buiten. Zo doen we dat altijd."

Huntelaar gaf donderdag aan dat hij voor een lastig keuze stond, nu zijn oude club Schalke 04 hem nodig denkt te hebben om degradatie te ontlopen. "Het is alsof ik moet kiezen tussen mijn kinderen", zei hij. "Schalke 04 heeft mij misschien harder nodig, bij Ajax is alles stabieler."

Tussen de regels door liet Huntelaar na zijn twee treffers tegen FC Twente een beetje doorschemeren dat hij wel iets voelde om Schalke te gaan helpen. Trainer Ten Hag kondigde in Enschede aan om met zo veel mogelijk argumenten te komen om de spits in Amsterdam te houden. Hij wilde na het duel tegen Feyenoord niet zeggen of hij Huntelaar heeft kunnen overtuigen. Huntelaar maakte vorige maand bekend dat hij komende zomer na 19 jaar stopt met profvoetbal.