<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Matteo Guendouzi (36')
  • Jhon Córdoba (52')
  • Krzysztof Piatek (80')

Schalke verliest ook onder nieuwe trainer Gross

Pro Shots / Witters

Schalke 04 heeft ook de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Christian Gross verloren. De 66-jarige Zwitser debuteerde zaterdag met een nederlaag bij Hertha BSC: 3-0. Hierdoor is Schalke 30 competitieduels

Schalke blijft laatste in de Bundesliga en heeft pas 4 punten. De laatste zege in de competitie dateert van 17 januari 2020. De club ontsloeg dit seizoen al twee trainers. Gross werd onlangs aangesteld voor de rest van dit seizoen.

De Fransman Mattéo Guendouzi opende in de 36e minuut de score voor Hertha. Hij krulde de bal in de verre hoek in het doel. De Colombiaan Jhon Córdoba verdubbelde kort na rust de voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd zorgde invaller Krzysztof Piatek voor de 3-0. De Nederlander Deyovaisio Zeefuik mocht kort na de derde treffer invallen bij Hertha. Zijn landgenoot Daishawn Redan bleef op de bank zitten. Hertha BSC klom dankzij de zege naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Tasmania Berlin fans
Schalke komt door de negatieve reeks van 30 Bundesliga-wedstrijden zonder zege steeds dichterbij recordhouder Tasmania Berlin dat in 1966 31 duels op rij neit wist te winnen. Fans van Tasmania Berlin lieten van zich horen tijdens het duel.