Oekraïne boekt nipte maar belangrijke zege op Noord-Macedonië

Pro Shots

De kansen van Oekraïne om zich te plaatsen voor de volgende fase van het Europees kampioenschap zijn toegenomen. Enkele dagen na de nederlaag tegen Oranje won het elftal van bondscoach Andrei Sjevtsjenko in Boekarest moeizaam van Noord-Macedonië, 2-1. Een overwinning in het laatste groepsduel tegen Oostenrijk is nu vrijwel zeker voldoende.

Halverwege leidde Oekraïne met 2-0. Andri Jarmolenko opende de score in de 29e minuut. De spits van West Ham deed dat nadat Oleksandr Karavajev de bal na een hoekschop fraai met de hak verlengde. Roman Jaremtsjoek maakte amper 5 minuten later de 2-0. De speler van AA Gent rondde beheerst af na een pass van Jarmolenko. Beide spelers scoorden eerder ook tegen Oranje.

Dankzij Goran Pandev werd het kort na de hervatting weer een wedstrijd. De routinier en volksheld slaagde er in na een kleine overtreding tegen hem een strafschop te versieren. Ezgjan Alioski lukte het in eerste instantie niet de bal vanaf 11 meter achter doelman Georgi Boesjtsjan te krijgen, maar de speler van Leeds United schoot in de rebound alsnog raak.

Oekraïne kreeg het daarna bij vlagen moeilijk. In de slotfase bracht zelfs een door de VAR wegens hands toegekende strafschop geen uitkomst. Nu was het de beurt aan Ruslan Malinovski om een penalty te missen. Zijn inzet werd door Stole Dimitrievski gekeerd. In de laatste minuten wisten de Macedoniërs de tweede nederlaag op rij echter niet meer af te wenden.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.