<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Sébastien Haller (29', 67')

Ajax swingt niet, maar wint wel van PEC

ANP Foto

Het Bob Marley-shirt deed Ajax alles behalve swingen, maar drie punten heeft de ploeg van Erik ten Hag in ieder geval opgehaald bij hekkensluiter PEC Zwolle. Sébastien Haller maakte twee doelpunten, waardoor zijn team de punten mee naar Amsterdam neemt.

Ajax startte het Eredivisie-duel met Remko Pasveer onder de lat. Maarten Stekelenburg had wat last aan zijn lies. Verder was er een basisplaats voor zowel Steven Berghuis als Antony. Door de nog niet herstelde Davy Klaassen was de '10'-positie vrijgekomen en de voormalig aanvoerder van Feyenoord gaf daar invulling aan.

Loopactie Berghuis
Dat deed Berghuis naar behoren. Na 28 minuten speelde hij zich vrij met een knappe loopactie. Dusan Tadic bediende hem op maat, waarna Berghuis spits Haller vond in de zestien. De aanvaller, die ook al twee keer trefzeker was voor Ivoorkust afgelopen interlandperiode, maakte makkelijk het openingsdoelpunt: 0-1.

PEC Zwolle, dat dit seizoen nog niet scoorde en ook nog geen punten heeft, weerde zich kranig tegen de landskampioen. Via uitvallen van de pijlsnelle Kenneth Paal probeerde de ploeg van Art Langeler een doelpunt te forceren. Spaarzaam waren er mogelijkheden tegen Ajax dat achterin relaxt oogde.

Kopbal Haller
Na rust verdubbelde Haller de voorsprong. Berghuis nam in de 67ste minuut een hoekschop en de boomlange Ivoriaan torende boven Zwolle-doelman Kostas Lamprou uit: 0-2. PEC Zwolle, dat voor de verandering met 5 middenvelder speelde, kwam niet echt in de buurt van het doel van Pasveer. Na rust kwam invaller Gervane Kastaneer het meest in de buurt, maar een voorzet van Bram van Polen miste de aanvaller op een paar centimeter.

Ajax, dat na rust ook nog de paal raakte en Mohamed Daramy zijn debuut zag maken, mag zo in ieder geval een paar uur genieten van de koppositie in de Eredivisie. PSV is als enige ploeg nog zonder puntverlies en komt later op de avond in actie bij AZ. Dat duel is live te volgen op ESPN.