<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Edson Álvarez (40')
  • Antony (57')
  • Noussair Mazraoui (81')

Ajax heeft ook geen probleem met Groningen en wint weer ruim

Ajax heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van FC Groningen. De Amsterdammers hadden weinig moeite met het gehavende Groningen, dat veel spelers miste door schorsingen en blessures.

Verdedigend Groningen

FC Groningen begon zeer verdedigend aan de wedstrijd. De ploeg van Danny Buijs zakte ver terug op de eigen helft en probeerde de ruimtes klein te houden. Ondanks dat kreeg Ajax een aantal grote mogelijkheden. Tadic kopte een bal van dichtbij over en Halller schoot over de bal heen.

Op slag van rust lukte het dan toch. Steven Berghuis nam een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. In eerste instantie kon Leeuwenburgh de bal wegboksen, maar de bal kwam weer bij Berghuis terecht. Hij gaf hem weer voor en vond Edson Álvarez die knap raak kopte.

Ajax mist grote kansen

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld min of meer of hetzelfde. Ajax koos voor de aanval, Groningen ging vol voor de verdediging. Ajax voetbalde desondanks een heel aantal kansen bij elkaar. Berghuis, Mazraoui en Haller kregen allemaal behoorlijk grote kansen, maar kwamen niet tot scoren.

Uiteindelijk schoot Antony de 2-0 binnen. De Braziliaan, die deze week te horen kreeg dat hij is geselecteerd voor het nationale elftal, kwam naar binnen en krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

Het werd in de 82ste minuut ook nog 3-0. Noussair Mazraoui, die daarvoor dus al een aantal mogelijkheden had gekregen, drukte nu wel succesvol af. Lisandro Martinez speelde de Marokkaan met een lekker balletje vrij en de back nam de bal in één keer op de slof.