<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Nathan de Medina (71')
  • Joshua Sargent (47')
  • Kevin Möhwald (75')

Werder Bremen vergroot degradatiezorgen Arminia Bielefeld

Pro Shots

Werder Bremen heeft op bezoek bij Arminia Bielefeld een 0-2 overwinning geboekt. Dit is een geflatteerde uitslag, want de thuisploeg had lang het betere van het spel.

Het verschil zat hem vooral in de afronding. Bremen schoot met scherp. De bezoekers noteerden in de 47ste minuut het eerste schot tussen de palen, maar dit was wel gelijk met succes. Joshua Sargent was de maker van de openningstreffer.

Half uur voor Vlap

Michel Vlap startte niet bij Arminia Bielefeld, maar viel in de tweede helft nog wel in. Hij mocht zichzelf in de laatste dertig minuten van de wedstrijd bewijzen.

Het bleef lang spannend, maar in de 71ste minuut ging het mis voor Arminia Bielefeld. Nathan de Medina, die in de 52ste minuut was ingevallen, moest het veld verlaten vanwege een rode kaart. Kort daarna gooide Werder Bremen de wedstrijd via Kevin Möhwald op slot. De 0-2 was de definitieve beslissing en tevens eindstand.

Bielefeld verder in de problemen

Arminia Bielefeld had bij een overwinning de degradatiezone voor nu even verlaten. Het heeft negentien punten, wat goed is voor de zestiende plek. Aan het einde van het seizoen betekent deze postitie play-offs om degradatie. Bielefeld had met een zege het gat tot nummer zeventien Mainz vergroot tot vier punten. Het is belangrijk om niet naar die positie af te zakken, want anders staat er degradatie op het menu.

Werder Bremen doet juist goede zaken door van de onderste plaatsen weg te lopen. De club staat twaalfde en heeft een gat van vier punten geslagen ten opzichte van de laagste zes ploegen.