<
>
2020-21 German Bundesliga
  • Marius Wolf (9', 28')
  • Elvis Rexhbecaj (62')
  • Sergio Córdova (72')

FC Köln rooft dankzij Wolf drie punten tegen Bielefeld

Pro Shots

In de Bundesliga heeft FC Köln voor de tweede keer in drie wedstrijden gewonnen. De ploeg van Markus Gisdol won met 3-1 van Arminia Bielefeld en stijgt daardoor naar de veertiende plaats, want de ploeg gaat over Bielefeld en Hertha BSC heen.

Al na tien minuten bracht Marius Wolf de thuisploeg op voorsprong. Bielefeld-keeper Stefan Ortega bracht maar half redding op een kopbal waarna de rechtervleugelverdediger de rebound van dichtbij inschoot: 1-0.

Na 28 minuten was het wederom Wolf die voor FC Köln scoorde. Een voorzet vanaf de linkerflank belandde in het strafschopgebied voor zijn voeten en met een droge knal in de korte hoek zorgde de Duitser voor de 2-0. Voor het eerst in zijn carrière maakte hij meer dan een doelpunt per wedstrijd.

PSV-huurling Ritsu Doan leek Bielefeld na rust terug in de wedstrijd te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal van medespeler Fabian Klos. Wolf was vervolgens ook betrokken bij de 3-0 voor Köln. Hij speelde Ellyes Skhiri aan die vervolgens Elvis Rexhbecaj de diepte in stuurde. Oog-in-oog met Ortega faalde de aanvaller in de 63ste minuut niet: 3-0.

Bielefeld leek kansloos om nog een puntje te pakken in het RheinEnergieStadion, maar kwam tien minuten na de 3-0 toch op het scorebord. Klos vond Sergio Cordova, die de 3-1 in de netten werkte. Mike van der Hoorn kwam in de 88ste minuut in het veld bij Bielefeld. Kingsley Ehizibue zat niet bij de wedstrijdselectie.