<
>

Dallinga Beste Speler Eerste Periode, Van Gassel Beste Keeper

De fenomenale ontwikkeling van Thijs Dallinga in het Rotterdamse Kralingen is niet onopgemerkt gebleven. De Excelsior-spits is uitgeroepen tot de Beste Speler van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie. Ploeggenoot Stijn van Gassel krijgt de prijs voor Beste Keeper.

Dallinga kreeg van het publiek de meeste stemmen en bleef Kian Fitz-Jim (Jong Ajax), Denso Kasius (FC Volendam) en Patrick Pflücke (Roda JC Kerkrade) voor in de eindstrijd. Trainers en aanvoerders bepaalden de genomineerden, het publiek had de beslissende stem om wie de beste speler van de eerste periode zou worden.

Na de wedstrijd tussen de Rotterdammers en FC Den Bosch was er al bijna geen twijfel meer mogelijk over wie de beste speler zou worden. De Groninger scoorde in het treffen met de Bosschenaren vier keer en bezorgde Excelsior daarmee hoogstpersoonlijk de 5-0 winst. Niet al te verwonderlijk is de spits ook Topscorer van de eerste periode en dus krijgt Dallinga niet één, maar twee Bronzen Kampioensschilden. Met negen treffers laat hij Robert Mühren, Ralf Seuntjens en Max de Waal met zeven goals achter zich. De Jong Ajax-aanvaller valt eveneens in de prijzen. De spits uit Hoorn is verkozen tot Beste Talent van de eerste periode.

Beste Keeper
Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht), Rody de Boer (Roda JC Kerkrade) en Sem Westerveld (Jong AZ) verloren de strijd om de Beste Keeper van de eerste periode van Van Gassel. De keeper uit Ysselsteyn verliet Helmond Sport na acht seizoenen als marathondoelman, omdat hij zelden een wedstrijd miste. De doelman staat in de top tien van spelers met meest gespeelde wedstrijden voor de Helmonders achter hun naam, maar Van Gassel staat nu onder de lat bij Excelsior. Twee keer hield hij in negen duels de nul, maar belangrijker was hij met reddingen.

Beste Trainer
Tot slot de Beste Trainer van de eerste periode. Maarten Martens bracht Jong AZ naar de top van de Keuken Kampioen Divisie en als Louis van Gaal Telstar niet tot grotere hoogte had gebracht, was zijn team heel dichtbij de eerste periodetitel gekomen. Nu besluit het beloftenteam van de Alkmaarders de eerste periode als nummer drie, omdat het een minder doelsaldo heeft dan FC Volendam. ADO Den Haag werd winnaar van de eerste periodetitel, maar heeft op de reguliere stand zes punten minder.