<
>

Van der Water verschalkt Room in MLS

Veel Nederlandse inbreng in de Major League Soccer zaterdagnacht: Silvester van der Water won mede door zijn goal met Orlando City SC van het Columbus Crew van Eloy Room en Vito Wormgoor. Ondertussen wist Jaap Stam voor de twaalfde wedstrijd op rij met FC Cincinatti niet de volle buit te pakken. Ook zijn keeper Kenneth Vermeer kon niet voorkomen dat Inter Miami CF, met Nick Marsman en Kelvin Leerdam, de punten meenam.

Orlando City nam dankzij de winst de tweede plek over in de Eastern Conference van de MLS. De openingstreffer van Orlando werd gemaakt door Daryl Dike. Even later gaf Van der Water een voorzet, maar die zag de bal tot eigen verrassing in het doel belanden, omdat spits Chris Mueller de bal liet gaan. Aan de andere kant van het veld kopt Antônio Carlos de bal in eigen doel, waardoor het vlak na rust weer spannend wordt. En twee minuten later stond het zelfs gelijk. Miguel Berry bracht Columbus op gelijke hoogte. Toch werd Room na 70 minuten voor een derde keer verschalkt, ditmaal door Júnior Urso, met een schot van buiten de zestien: 3-2.

Stam verliest weer

Jaap Stam zat zich flink te ergeren bij het andere Nederlandse onderonsje, omdat zijn Cincinatti niet lekker in de wedstrijd kwam. Het is wonderbaarlijk te noemen dat Miami, met sterspeler Nani, na 25 minuten nog niet op een voorsprong stond. Brek Shea wilde de bal in het lege doel tikken, maar zijn ploeggenoot Lewis Morgan lag in de weg. Aan de andere kant schoot Luciano Acosta maar net naast het doel van Marsman. En ook vedette Gonzalo Higuaín kreeg de bal niet in het net, waardoor het duel lang op een doelpuntloos gelijkspel leek af te stevenen. Maar in de slotseconden van de officiële speeltijd kreeg Shae de bal toch nog langs Vermeer. Hij schoot de bal overtuigend binnen: 0-1.