<
>

Heracles haalt TOP-linksback

Ruben Roosken. Pro Shots

Heracles Almelo heeft linksback Ruben Roosken vastgelegd. De 21-jarige verdediger heeft in Almelo een contract voor drie seizoenen getekend, met een optie voor een vierde jaar. Roosken komt over van TOP Oss.

Roosken is geboren in Klazienaveen en speelde in de jeugd voor FC Emmen. Hij maakte in 2019 zijn debuut in de Eredivisie en kwam in totaal tot drie invalbeurten (deed bijvoorbeeld 10 minuten mee tegen Heracles) voor de Drenten. Een echte doorbraak bleef uit, waarop Roosken zijn heil zocht in Oss. Daar was hij afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie een vaste waarde in het elftal van Klaas Wels.

Roosken is blij met zijn overstap: “Het is mooi dat ik mezelf Heraclied mag noemen. De stap naar deze club komt na een jaar hard werken bij TOP Oss. Dat is beloond, nu wil ik hier verdere stappen maken.”

In Almelo is de Siciliaan Giacomo Quagliata eerste keus linksachterin. Zijn stand-in Jeff Hardeveld kreeg geen nieuw contract aangeboden. Technisch directeur Tim Gilissen: “We waren op zoek naar een jonge linksback, die bij ons kan doorgroeien. Die hebben we in Ruben gevonden. Hij is een type speler dat past bij het spel dat we willen spelen met aanvallende backs.”