<
>

Buffon keert terug bij oude liefde Parma

Pro Shots

Gianluigi Buffon keert terug bij zijn oude liefde Parma. De 43-jarige doelman keert terug bij de club waar hij zijn carrière begon. De overgang van Buffon hing al een tijdje in de lucht.

De Italiaanse doelman brak in 1995 door bij de club in Noord-Italië. Hij kwam tot 220 wedstrijden voor Parma en won in 1999 de UEFA Cup, Italiaanse beker en Supercup. In 2001 maakte hij de overstap naar Juventus. De doelman kende goede jaren in Turijn tot dat hij in 2018 voor een jaar naar Parijs vertrok. Bij Paris Saint-Germain speelde Buffon slechts 17 wedstrijden in Ligue 1, waardoor hij snel terugkeerde naar De Oude Dame.

Sinds zijn terugkomst in Turijn is Buffon geen onbetwiste basisspeler meer. Het afgelopen seizoen speelde de 176-voudig international van Italië maar acht wedstrijden in de competitie. In totaal speelde hij voor Juventus ruim 680 officiële wedstrijden. Hij won met 'Juve' tien landstitels en vijf keer de nationale beker. De doelman gaat nu zijn oude liefde helpen snel terug te keren naar het hoogste niveau van Italië. Parma werd afgelopen seizoen laatste in de Serie A.