<
>

Sam Hendriks terug bij SC Cambuur

Pro Shots

Cambuur heeft zich versterkt met Sam Hendriks. De 26-jarige spits was transfervrij nadat Go Ahead Eagles en hij in overleg besloten het aflopende contract in de Adelaarshorst niet te verlengen.

Cambuur moest na het vertrek van Robert Mühren naar Volendam op zoek naar een nieuwe centrumspits en kwam dus uiteindelijk uit bij de oude bekende. Hendriks speelde in het verleden ook al twee periodes in Leeuwarden. In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 werd hij gehuurd van het Belgische OH Leuven. In de eerste periode scoorde hij acht keer in veertien duels, maar raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. De tweede huurperiode stond daarom vooral in het teken van herstel. Zijn tweede periode werd echter ook vroegtijdig afgebroken. Dit keer niet door een blessure, maar door het stilleggen van de competitie vanwege corona.

Technisch manager Foeke Booy is bij met de terugkeer van Hendriks: “We kennen Sam natuurlijk goed en weten daardoor wat we aan hem hebben; een spits die goed bij onze manier van spelen past. Naast zijn ervaring is het ook een echte teamspeler en iemand die de weg in de zone van de waarheid kent.”