<
>

Bronkhorst met N.E.C. naar de Eredivisie

Pro Shots

Ilias Bronkhorst is de eerste zomeraanwinst van N.E.C. De Nijmegenaren nemen de multifunctionele rechtsback over van Telstar. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

De 24-jarige Bronkhorst is pas drie jaar profvoetballer. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Koninklijke HFC, voor hij in 2018 een transfer maakte naar Telstar. Onder Andries Jonker groeide hij het afgelopen jaar uit tot een vaste waarde. Daarnaast werd hij op meerdere posities ingezet, zelfs als spits. Met tien treffers was het ook een doelpuntrijk seizoen voor Bronkhorst. “Niet alleen zijn tien doelpunten dit seizoen, maar vooral de wijze waarop hij scoorde gaf aan dat er aanvallersbloed door zijn aderen stroomt”, reageert technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite van N.E.C.

Uiteraard is Bronkhorst ook blij met de overstap naar N.E.C. dat zich via de play-offs wist te promoveren naar de Eredivisie. “N.E.C. is een club met een rijke historie. De afgelopen week heb ik de club zeer intensief gevolgd, met de wedstrijd van afgelopen zondag als kers op de taart. Uit ervaring weet ik dat de supporters in Nijmegen zeer fanatiek zijn en ik kan niet wachten om in De Goffert te voetballen. Ik ben blij om hier te zijn."