<
>

Hoffenheim boycot sociale media

Hoffenheim Pro Shots

In navolging van alle Engelse voetbalclubs verdwijnt ook de Duitse club TSG Hoffenheim tijdelijk van de sociale media. Van 30 april tot en met 3 mei schakelt Hoffenheim alle accounts op Facebook, Twitter en Instagram uit, om zo te benadrukken dat deze socialmediabedrijven meer moeten doen aan de aanpak van onlineracisme en -discriminatie.

Alle Engelse voetbalclubs maakten al bekend dat ze komend weekend als protest verdwijnen van de sociale media. Ze doen dit omdat ze een toename zien van het aantal racistische en discriminerende teksten via deze kanalen in de richting van spelers. Ook Hoffenheim kreeg hiermee te maken. Enkele weken geleden werden Ryan Sessegnon en Diadie Samassékou online racistisch bejegend.

"Dit is een ontwikkeling die onaanvaardbaar en onverdraaglijk is", zegt het hoofd van de media-afdeling van de Duitse club. "TSG Hoffenheim staat voor tolerantie, respect en solidariteit. We verwerpen alle vormen van racisme, discriminatie en geweld, ook in verbale vorm." De website van Hoffenheim blijft wel in de lucht voor informatievoorziening.

De Bundesligaclub van de Nederlandse verdedigers Joshua Brenet en Melayro Bogarde heeft komend weekend geen wedstrijd op het programma staan.