<
>

Dode na supportersrellen in Athene

Pro Shots

Een Griekse voetbalsupporter van AEK Athene is in de nacht van maandag op dinsdag doodgestoken tijdens een vechtpartij met supporters van het Kroatische Dinamo Zagreb. Dat meldt de Griekse politie.

Beide ploegen spelen dinsdag in Athene de eerste wedstrijd van hun tweeluik in de derde voorronde van de Champions League. Maandagavond kwam het in een buitenwijk van Athene tot gewelddadige opstootjes tussen supporters van de clubs. Daarbij vielen minstens zes gewonden. Een 22-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.

De politie heeft 83 arrestaties verricht. Het Griekse voetbal wordt al jaren ontsierd door supportersgeweld. De Griekse regering heeft de straffen voor supportersgeweld verhoogd. Vorig jaar overleed een 19-jarige supporter tijdens rellen tussen fans van Aris Thessaloniki en PAOK. Zeven hooligans werden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Vijf andere fans kregen celstraffen van 19 jaar en hoger omdat ze volgens een rechter medeplichtig waren.

De harde kern van de aanhang van Dinamo Zagreb is ook berucht. De zogenoemde 'Bad Blue Boys' zorgen al jaren voor grote problemen.