<
>

Panama naar kwartfinales Gold Cup

Panama heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Na de 2-1 zege op Martinique kon het feestje overigens niet meteen worden gevierd. Pas nadat het duel tussen groepsgenoten El Salvador en Costa Rica eindigde in een 0-0 gelijkspel was het ticket voor de laatste acht officieel binnen. Panama staat nu op zes punten uit twee duels, nadat het eerder ook al won van Costa Rica (2-1).

Sterspeler Murillo valt uit

Toch kreeg Panama ook een domper te verwerken. Het zag sterspeler Michael Amir Murillo, die afgelopen seizoen met Anderlecht nog in actie kwam tegen AZ in de Conference League, eerst de 2-0 scoren. Het zevende interlanddoelpunt in zijn carrière. Maar vlak voor tijd viel Murillo uit met een hamstringblessure. Dat zou voor hem wel eens einde toernooi kunnen betekenen.

Spannende strijd om tweede plaats

De strijd om de tweede plaats in Groep C ligt nog open. Met drie punten uit twee duels heeft Martinique de beste papieren. El Salvador en Costa Rica staan allebei op één punt. Op de laatste speeldag is het Costa Rica - Martinique en Panama tegen El Salvador.