<
>

Bertrams heeft artrose en stopt per direct met voetbal

ProShots

Nigel Bertrams, doelman van FC Eindhoven, stopt per direct met voetbal. De 30-jarige keeper lijdt aan artrose, een slijtage-ziekte aan het gewricht. Bertrams vertelt tegen het Eindhovens Dagblad dat hij al jarenlang met een extreme pijn rondloopt in zijn heup. "Ik moet nu voor mezelf kiezen en stop met betaald voetbal. Per direct", aldus de goalie tegen het ED.

Het afscheid van het profvoetbal komt voor veel mensen als een totale verrassing. Bertrams miste geen enkel duel van de afgelopen 75 competitiewedstrijden. "Ik kon en wilde niks overslaan, dat zit in mijn karakter. Dit was mijn lust en mijn leven en niemand kon me stoppen, behalve ikzelf'', zegt hij daarover. "Ik ga niet eens meer door als amateur, want ik kan beter gaan zwemmen of een stukje fietsen.”

Afgelopen week kwam Bertrams nog in het nieuws, nadat hij een gebroken kaak had opgelopen in het duel om de play-offs tegen Almere City. Dat heeft verder niks te maken met de slijtage-ziekte aan zijn heup, waardoor hij nu gedwongen afscheid moet nemen van het voetbal.

"Mijn lichaam is gewoon helemaal op en vorige week brak ik in mijn laatste wedstrijd ook nog mijn kaak. De beslissing om te stoppen was daarvoor al genomen. Ik ben net dertig, maar heb inmiddels de heupen van een man van over de zeventig. Het wordt nu serieus gevaarlijk om door te gaan. Doktoren hebben me nu al geadviseerd om zo snel mogelijk twee kunstheupen te laten inbouwen, omdat de situatie zo ernstig is. Dat wil ik nog niet, omdat die dingen misschien maar twintig jaar meegaan'', aldus Bertrams in het ED.

Bertrams kwam in totaal ruim 80 duels in actie voor Eindhoven. Verder keepte hij in zijn carrière onder andere bij De Graafschap, MVV en NAC.

Nadat Bertrams zijn kaak had gebroken in de wedstrijd tegen Almere City, had de doelman geen goed woord over voor de actie van Rajiv van la Parra. De aanvaller heeft later zijn excuses aangeboden bij de doelman.