<
>

Ajax ontbindt het contract van Lisandro Magallán

Pro Shots

Lisandro Magallán komt niet meer in actie voor Ajax. De club uit Amsterdam ontbindt het contract van de Argentijnse centrale verdediger. Het is na Daley Blind de tweede speler wiens contract ontbonden wordt bij de landskampioen. Beide verdedigers hadden nog een contract tot juni 2023.

Ajax tastte in januari 2019 diep in de buidel voor Magallán, welgeteld negen miljoen, maar maakte de verwachtingen nooit echt waar. Hij maakte zijn debuut in 2019 in de halve finale van de TOTO KNVB beker tegen SC Heerenveen. Hierna speelde hij nog acht officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. De 29-jarige centrale speelde dit seizoen in totaal twintig minuten voor de ploeg van Alfred Schreuder. Eerder werd hij al verhuurd aan het Spaanse Deportivo Alavés, het Italiaanse Crotone en het Belgische RSC Anderlecht. De verdediger won met Ajax de Johan Cruijff Schaal, de KNVB beker en de landstitel.

Het gerucht gaat dat Magallán binnenkort bij de hekkensluiter van de Spaanse competitie Elche CF zal tekenen voor zes maanden. Elche CF staat op dit moment op degraderen met slechts vier punten. Dankzij het ontbinden van zijn contract kan de Argentijn transfervrij naar de club uit Elche vertrekken.