<
>

Simons over 'vader' Raiola: "We waren echt close"

Xavi Simons heeft alleen maar lovende woorden over voor Mino Raiola. De 19-jarige middenvelder van PSV had het moeilijk met het overlijden van z’n zaakwaarnemer, die al vanaf zijn dertiende jaar een vaderfiguur voor Simons is. "We waren gewoon echt close", zegt de debutant van Jong Oranje.

"Hij heeft heel erg veel betekend voor me, zowel binnen als buiten het voetbalveld. Ik ben hem erg dankbaar, daarom heb ik hem ook als profielfoto op Instagram. Toen ik hoorde van zijn overlijden was het moeilijk voor m'n familie en mij. Ik denk dat hij altijd met me zal zijn en hij beschermt me ook."

Simons was 13 jaar toen hij als jeugdspeler van Barcelona Raiola leerde kennen. "De manier waarop hij belde was direct dat hij m'n zaakwaarnemer wilde zijn. Ik voelde direct dat hij me wilde leren kennen en wilde weten hoe ik ben. Dat was erg belangrijk. Ik voelde met hem een andere klik (ten opzichte van andere zaakwaarnemers, red.)."

Vader in voetballerij
Over de transfer van Barcelona naar Paris Saint-Germain kon Simons goed praten met zijn toenmalige zaakwaarnemer. "Mino was degene die je dingen ging uitleggen, maar uiteindelijk moet jij als speler de keuze nemen. Hij is als een vader geweest voor mij in de voetballerij", zegt Simons, die werd verkozen tot speler van de maand augustus in de Eredivisie.

Bekijk hier het uitgebreide interview op Youtube met Xavi Simons.