<
>

Ajax heeft Sánchez officieel binnen

Jorge Sánchez was zondag al in Amsterdam voor zijn medische keuring, maar de transfer van de Mexicaan is nu officieel afgerond. Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Club América over de rechtsback, die een contract voor vier seizoenen tekent. Bij de Mexicaanse club stond hij nog tot en met de zomer van 2025 onder contract. Naar verluidt kost Sánchez zo'n 5 miljoen euro.

Bij aankomst op Schiphol afgelopen weekend bleek de aanwinst bomvol ambitie te zitten: ''We willen wederom kampioen worden. Ajax is heel vaak landskampioen geworden en doet altijd mee om de prijzen. De laatste jaren heeft het, het heel goed gedaan in de Champions League. Het heeft de finale net niet gehaald een paar jaar terug, maar ik ga er alles aan doen om de Champions league-finale te bereiken. Nóg vaker de Eredivisie winnen en geschiedenis schrijven, zoals Ajax al deed als grote club.''

De 25-voudig international speelde 150 duels voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists leverde. In het seizoen 2018/2019 werd hij kampioen van Mexico, samen met Edson Álvarez, die daarna naar Amsterdam verkaste en met wie hij nu herenigd wordt.

Sánchez gaat samenspelen met zijn grote vriend Edson Alvarez, van wie hij al het een en ander heeft gehoord over Ajax. ''Het is een hele grote club. Álvarez speelt er natuurlijk ook. Ik ga erg goed met hem om en hij steunt me altijd in alles. We kunnen niet wachten om elkaar te zien, samen te genieten en samen geschiedenis te schrijven'', aldus de back. ''Hij is binnen het voetbal een van m'n aller beste vrienden. Ik ken hem van onze oude club Club América. En bij het Mexicaanse elftal zoeken we elkaar altijd op. Het is een persoon waar ik erg naar opkijk en hij kijkt altijd naar me om. We hebben allebei heel veel zin om elkaar weer te zien en om het samen naar ons zin te hebben.''

Sánchez is de zevende zomeraanwinst van Ajax. Eerder trokken Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Francisco Conceição, Brian Brobbey en Lorenzo Lucca al naar Amsterdam.