<
>

PSV bindt Sangaré tot 2027

PSV heeft het contract van Ibrahim Sangaré verlengd tot medio 2027. De 24-jarige Ivoriaan speelt sinds 2020 voor PSV en groeide uit tot een onmisbare schakel op het middenveld.

Sangaré werd deze zomer in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven, maar de middenvelder kiest voor een langer verblijf bij de voorlopige koploper van de Eredivisie. ‘’Sinds de eerste dag voel ik me thuis, de manier waarop ik word ontvangen en hoe de mensen met me omgaan, maakt me heel blij.’’

Hij won met PSV de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De doelstelling voor dit seizoen is helder. ‘’Ik wil met PSV kampioen worden en de UEFA Champions League halen", aldus Sangaré, die 89 keer in actie kwam voor PSV en daarin vijf keer scoorde.

‘’Het mag duidelijk zijn dat Ibrahim een interessante speler is voor veel clubs, daarom zijn we blij dat hij heeft gekozen om zijn contract te verlengen", zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. "We hebben met PSV de ambitie om ons ten opzichte van vorig seizoen te verbeteren en Ibrahim wil daar graag zijn bijdrage aan leveren. Daarom is het zo goed dat hij vroeg in augustus duidelijkheid geeft aan PSV."

Interesse van Everton en Southampton
In Goedemorgen Eredivsie laat Jean Musampa, zaakwaarnemer van Sangaré, weten dat er geen afkoopclausule is opgenomen in het eerste jaar van het nieuwe contract. Er stond een afkoopsom van 37 miljoen euro in het vorige contract, die vanaf 1 juli 2023 weer in werking treedt. "Sportief zijn er op dit moment betere kansen bij PSV, dan om in Engeland te gaan spelen voor de veertiende of vijftiende plek. Vandaar dat we voor nog een seizoen bij PSV hebben gekozen." Crystal Palace, Nottingham Forrest en Everton toonden interesse, bevestigde Musampa.

Gakpo hoeft niet weg
Met Sangaré houdt PSV één sterkhouder sowieso binnenboord. De transfermarkt is nog een maand open, maar het lijkt erop dat ook Cody Gakpo niet vertrekt uit Eindhoven. "We moeten kijken hoe het zich gaat ontwikkelen. Dan zal er een keuze worden gemaakt." Op de vraag of Gakpo blijft wanneer PSV erin slaagt om een Champions League-ticket te bemachtigen, is zijn antwoord stelliger. "Als we de Champions League, is het aannemelijker om te blijven. Ik heb nog nergens gezegd dat ik weg ga, dus die kans zit er zeker in."