<
>

AZ contracteert transfervrije Bazoer

AZ heeft zich versterkt met Riechedly Bazoer. De 25-jarige middenvelder tekent een contract tot medio 2025 in Alkmaar. Bazoer vertrok vorige maand transfervrij bij Vitesse en sluit per direct aan bij AZ. De Alkmaarders trokken eerder al Mayckel Lahdo, Mees de Wit, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden aan.

Bzoer begon zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV, waarna hij in 2012 de overstap maakte naar Ajax. Na vier jaar in Amsterdamse dienst werd Bazoer in 2017 verkocht aan het Duitse VfL Wolfsburg, dat hem later verhuurde aan FC Porto en FC Utrecht. In 2019 keerde Bazoer andermaal terug in eigen land toen hij werd overgenomen door Vitesse. In Arnhem was Bazoer een vaste waarde en kwam tot 104 wedstrijden. Daarin was hij tien keer trefzeker en gaf hij zeven assists.

De zesvoudig international is blij met zijn transfer: "Het voelt fantastisch hier te zijn", reageert Bazoer. "Ik heb goede gesprekken gehad met Max Huiberts en Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over. Ik kan niet wachten om te beginnen. AZ is altijd een goede ploeg, speelt verzorgd positiespel en is veel aan de bal. Daar hou ik van. Alles klopt en ik ben blij hier vandaag te tekenen."

Met de komst van Bazoer speelt AZ in op de aanstaande transfer van Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder is momenteel al in Turkije om een transfer naar Galatasaray SK af te ronden.