<
>

Hendrie Krüzen keert terug als assistent-trainer Heracles

Pro Shots

Heracles Almelo heeft in Hendrie Krüzen een nieuwe assistent-trainer gevonden. De Almeloër komt over van Olympique Lyon en tekent in zijn thuisstad een contract voor vijf jaar. Eerder was hij al werkzaam bij Heracles als assistent van Peter Bosz. Van wie hij ditmaal assistent gaat worden, is nog de vraag.

Voor Krüzen is het voor het eerst in veertien jaar dat hij dat hij onder een andere trainer dan Bosz assistent zal gaan worden. Samen met de huidige trainer van Olympique Lyon was Krüzen werkzaam voor Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Sinds het vertrek uit Almelo is er altijd contact gebleven tussen Krüzen en de Almeloërs. Daardoor kon technisch directeur Nico-Jan Hoogma direct toeslaan toen de assistent-trainer zijn vertrek uit Lyon aankondigde. "De kwaliteiten die Hendrie bezit willen wij graag toevoegen aan onze technische staf en wij zijn heel blij dat dit gelukt is."

De reden voor het vertrek bij Lyon zou te maken hebben gehad met een taalbarrière tussen Krüzen en de spelers. "Mijn kracht ligt in het individueel werken met mensen en het communiceren met spelers. Ik kon alleen de Franse taal verstaan en niet iedereen daar is de Engelse taal machtig. Dat maakte het voor mij persoonlijk lastig en dus heb ik besloten daar afscheid te nemen", aldus de nieuwe assistent-trainer van Heracles, die meteen ambitieus is. "We willen dit seizoen graag attractief voetbal terugbrengen in Almelo. Het voetbal dat de supporters graag zien. Dat voetbal moet vervolgens gekoppeld worden aan resultaat. We hebben samen maar één doel: promoveren! Daar hebben we iedereen bij nodig en ik roep bij deze ook alle supporters die nog geen seizoenkaart hebben op om er een aan te schaffen."

Niet alleen als assistent-trainer kent Krüzen een mooie carrière. Als speler kwam de Almeloër onder andere uit voor PSV en AZ en behoorde hij tot de selectie van het Nederlands-elftal dat in 1988 Europees Kampioen werd. Nu is Henrie Krüzen terug waar hij thuishoort. "Toen ik mijn afscheid kenbaar had gemaakt, bood Heracles Almelo mij de mogelijkheid om terug te keren bij m’n cluppie. Ondanks de stap terug pak ik die kans graag. Alles om Heracles Almelo terug te laten keren op het niveau waar het thuishoort."

Heracles Almelo hoopt nog vóór de eerste training ook een hoofdtrainer te vinden na het afketsen van de komst van Carlos Vicens.