<
>

Senesi in definitieve selectie Argentinië

Marcos Senesi maakt zijn debuut in de selectie van Argentinië. De Feyenoorder hoorde eerder deze week dat hij bij de voorselectie zat. Op dat moment moest hij nog een keuze maken tussen de Argentijnse selectie en de Italiaanse selectie. Omdat Senesi zowel een Argentijns als een Italiaans paspoort heeft, mag hij voor beide landen uitkomen. Senesi zat overigens al eens bij de Argentijnse selectie, maar tot een debuut in de A-ploeg kwam het nog niet.

Door zijn goede prestaties bij Feyenoord stond Senesi, die wel jeugdinterlands heeft gespeeld voor Argentinië, in de belangstelling van beide landen.Tegenover ESPN zei de mandekker dat hij zijn keuze heeft gemaakt en dat betaalt zich nu dus uit met een plek in de definitieve selectie. Senesi zei in gesprek met Milan van Dongen dat hij zijn keuze op gevoel heeft gemaakt.

''Ik ben geboren in Argentinië. Ik heb het er veel over gehad met mijn familie. Het is de keuze die het dichtst bij m'n gevoel ligt. Ik moest het er wel over hebben met mijn familie. Ik heb de keuze gemaakt met de mensen die het dichtst bij me staan. Uiteindelijk is het altijd mijn droom geweest om met het shirt van mijn team, mijn land te spelen. Vandaar de keuze.''

Opmerkelijk detail: Italië en Argentinië treffen elkaar op 1 juni in het kader van de zogenoemde Finalissima, een wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América.

Ajax-spelers Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez behoren ook tot de definitieve selectie.