<
>

Ravens winnen in overtime na knappe comeback

In Baltimore hebben de Ravens de wedstrijd tegen de Indianapolis Colts met 31-25 gewonnen. De Ravens hadden een behoorlijke comeback nodig voor de overwinning. Met nog iets meer dan een minuut op de klok in het derde kwart koesterden de Colts nog een voorsprong van 19 punten. Het stond met 22-3 voor toen Ravens-quarterback Lamar Jackson het op zijn heupen kreeg en de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van de ploeg uit Baltimore besliste.

Colts beginnen geweldig

Het begon allemaal nog zo goed voor Carson Wentz, de quarterback van de Colts die deze zomer overkwam van de Philadelphia Eagles. Hij vond de ene na de andere ploeggenoot en zag de voorsprong van zijn ploeg snel oplopen. Na het derde kwart stond de ploeg nog altijd op een voorsprong van 22-9 en leek het zijn tweede wedstrijd van het seizoen te gaan winnen. Daar stak Lamar Jackson echter een stokje voor. In het vierde kwart hanteerden de Ravens een nieuwe tactiek en waar Jackson eerst veel aan het lopen was met de bal, ging hij vaker op zoek naar de pass. De nieuwe tactiek bleek succesvol want in het vierde kwart maakte de Ravens de ruime achterstand goed.

Combi Jackson-Andrews goud waard voor de Ravens

In dat vierde kwart was het nagelbijten, want de comeback van de Ravens werd wel erg laat ingezet. Met een minuut op de klok stonden de Colts nog altijd acht punten voor. Jackson kreeg de bal, moest lang zoeken en vond uiteindelijk Mark Andrews in de endzone. Daarmee was de stand nog niet gelijk, want daarna moést de two-point conversion nog worden benut. Weer was het de combinatie Jackson-Andrews die goud waard was voor Baltimore, want zij maakten ook deze kans af. Na het vierde kwart was de stand dusgelijk: 25-25 en dus ging de wedstrijd naar overtime.

In overtime nam Jackson zijn team weer op sleeptouw en vond hij meteen Marquise Brown, die voor de beslissing zorgde. Door de overwinning hebben de Ravens hun laatste vier wedstrijden gewonnnen en lijkt de ploeg goed in vorm. De Colts zijn dit NFL-seizoen heel slecht begonnen, zij hebben vier van de vijf potjes verloren en raakte tijdens de wedstijd ook nog kicker Rodrigo Blankenship kwijt aan een blessure.