<
>

Bryce Young eerste pick in NFL Draft

Een verrassing mag het niet heten, maar Bryce Young is de number one pick in de NFL Draft geworden. De 21-jarige quarterback heeft zich verbonden aan Carolina Panthers. De spelmaker van Alabama Crimson Tide was na 2 jaar op collegeniveau klaar voor de NFL.

Young is een speler die het verschil kan maken. Iets wat de Panthers nodig hebben. Sinds halverwege 2018, toen Cam Newton geblesseerd raakte, hebben de Panthers problemen op de belangrijkste positie in de NFL. Young wordt geroemd om zijn mobiliteit en stond de afgelopen twee seizoenen op plek één qua passings yards (2.131), touchdowns (24) en 20-plus yards runs (34). Young is jong, maar een echte leider op het veld.

Zijn grootste vraagteken is zijn lengte. Met 1 meter 80 is hij wat dat betreft geen hoogvlieger en 90 kilo houdt ook niet per se over. Buiten Russell Wilson en Kyler Murray zijn er niet heel veel succesvolle quarterbacks met een vergelijkbaar lichaam als Young. Enige wat daar over te zeggen valt, is dat Young op collegeniveau er aardig in slaagde om grote klappen te vermijden.

Houston Texans hadden de tweede en derde pick. Zij besloten die in te zetten voor quarterback C.J. Stroud en linebacker Will Anderson jr. Indianapolis Colts gebruikte de vierde pick om quarterback Anthony Richardson in te lijven.