<
>

Nuggets op matchpoint in NBA Finals

De NBA Finals lijken beslist nu Denver Nuggets ook wedstrijd vier heeft gewonnen. Op bezoek bij Miami Heat werd het 108-95. De Nuggets leiden de best-of-seven-serie nu met 3-1 en staan dus op matchpoint.

Buzzer beater

Het eerste kwart viel tegen. Maar met een buzzer beater kreeg Jimmy Butler de bijna 20.000 fans in het Kaseya Center toch aan het juichen. Met een driepunter zorgde hij ervoor dat Miami Heat het eerste kwart namelijk afsloot met een 21-20 voorsprong.

'One hand BAM-slam'

Ook in het tweede kwart, waar Denver Nuggets inmiddels aan de leiding was gekomen, zat het venijn 'm in de staart. Met nog een halve minuut te gaan kreeg Bam Adebayo het thuispubliek op de banken na een 'one hand BAM-slam'. Hij snoeide de achterstand van de Heat daarmee terug tot 55-51. Maar Miami liet de kans liggen op meer. Want met nog 3.4 seconden op de klok miste Butler twee vrije worpen.

Nuggets nemen afstand

Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Maar in het tweede deel van de wedstrijd liep Denver Nuggets meer en meer weg van Miami Heat. Dat bleek ook wel uit de tussenstand aan het einde van het derde kwart: 86-73 in het voordeel van de bezoekers.

Matchpoint

Het was een achterstand die Miami Heat in het laatste kwart niet meer wist goed te maken. Denver won uiteindelijk met 108-95 en komt, in de best-of-seven-serie van de NBA Finals, nu op een 3-1 voorsprong. De Nuggets staan zo op matchpoint. Want nog één keer winnen en zij zijn kampioen.

Niet de wedstrijd van Jokic

Het was overigens niet helemaal de wedstrijd van Nikola Jokic. De sterspeler van Denver Nuggets liep al in het eerste kwart een voetblessure op. Daarnaast maakte Jokic veel persoonlijke fouten waardoor hij veel minuten op de bank werd gehouden. Desondanks was Jokic deze wedstrijd goed voor 23 punten, 12 rebounds en 4 assists. De grote man aan de kant van de Nuggets was deze keer Aaron Gordon. Hij zorgde voor 27 punten, 7 rebounds en 6 assists.

Mogelijke kampioenswedstrijd

De Nuggets kunnen de klus nu gaan klaren in eigen huis. In de nacht van maandag op dinsdag wordt game vijf in deze best-of-seven-serie namelijk afgewerkt in Denver. Die mogelijke kampioenswedstrijd zie je uiteraard LIVE op ESPN. Op kanaal 1 met Nederlands commentaar en op ESPN 4 met Amerikaans commentaar.